woensdag 1 juli 2015

De Trend: Balayage

Wat is balayage?
Balayage is een Frans woord voor een ‘veeg’ of ’verven’.  Denk aan sun-kissed haar, subtiele highlights welke een natuurlijk effect aan je haarkleur geven.
Een groot voordeel; het geeft amper uitgroei. Denk aan het principe; “Less is More”, het zorgt voor een zachte look.
 
Hoe wordt deze techniek aangebracht?
De kleur wordt aangebracht aan de oppervlakte van het haar, en niet geheel verzadigd in het haar wat normaliter wordt gedaan. Dit geeft als resultaat dat het haar subtiele ‘vegen’  van lichtere delen in de lengtes bevat. Bij deze techniek worden geen folies gebruikt om highlights te creëren. 
 
Wat maakt een balayage anders dan een meer traditionele haarkleuring?
Deze kleur kan goed aangepast worden aan de natuurlijke valling van het haar en wat bij de coupe staat, met een subtiel effect. Dus voor diegene die niet van een geheel ander haarkeur houden maar wel net even wat anders willen.
 
Is het geschikt voor alle haarkleuren/haartypes?
Deze kleurtechniek kan toegepast worden bij zowel blond als bruin haar. Balayage werkt bij alle haarlengtes; van lang haar tot aan een kort koppie, de kleurtechniek en het effect blijft hetzelfde. Kom bij een van onze Rob Peetoom salons langs om te bespreken welke kleur het beste bij je past, qua huid teint en je natuurlijke haarkleur.
 
Heeft het veel onderhoud nodig?
Eigenlijk vrij weinig, behalve een goede haarverzorging.  Het voordeel van deze kleurtechniek is dat je niet snel een uitgroei ziet, de kleur kan je het beste om de 4 a 5 maanden laten bijwerken. Gebruik ondertussen de Kera Fresh kleurcreme om  je haarkleur perfect te houden en te verzorgen. 
         (Bron: http://blog.robpeetoom.nl/)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten