woensdag 1 juli 2015

5 tips voor haarverzorging in de zomer


De zomer is nu dan toch echt begonnen! En dat betekend.... zon, zee en vaak ook chloorwater.
Met deze tips help je je haar glanzend de zomer door.


Beschermen

Voorkomen is beter dan genezen! Dus bedek je haar en hoofdhuid voordat je de zon in gaat. Er zijn zoveel leuke hoeden, petjes of sjaaltjes te koop om leuke kapsels mee te creëren. Niet zo een hoeden type? gebruik dan een
UV-Spray. Deze spray beschermt het haar en de haarkleur door zijn uv-filter. stop de spray in je strandtas zodat je deze bij de hand hebt. Tip voor een goede UV-Spray: 

Matrix SunSorials

Protective Hair Dry-Oil

Reinigen

Tijdens de zomer zul je vaker je haar moeten wassen om de schadelijke invloeden van buitenaf te verwijderen. Gebruik hiervoor een speciale "After"Sun Shampoo. Dit zijn shampoo's welke niet alleen het vuil en vet verwijderen maar ook de sporen van chloor en zoutwater neutraliseren. Door het haar regelmatig te wassen kan de huid weer vrij ademen en is het haar klaar voor de volgende stap.
Een goede aftersun shampoo is: de aftersun shampoo van Matrix
Aftersun Shampoo (SunSorial,Biolage)

Herstellen

Haar is opgebouwd uit 3 bestanddelen: Keratine, mineralen en vocht.
Daar waar keratine uit het haar verdwenen is word automatisch opgevuld met vocht waardoor het haar zwaarder en zwakker word. De enige manier om de vochtbalans te herstellen is door dát materiaal waar het haar uit opgebouwd is toe te voegen: KERATINE!
Gebruik dus na het reinigen een verzorging/ masker met Keratine zoals:

€14,50 te bestellen in de webshop

€14,50 te bestellen in de webshop

Verzorgen

Gebruik na het reinigen en herstellen een verzorging welke je in het haar laat zitten. Oftewel een "leave in" gebruik hiervoor een crème of spray met Proteïne om het haar te versterken zoals:

€14,50 te bestellen in de webshop

Stylen

Keep it Simple, probeer het gebruik van de föhn, stijl of krultang te beperken. Wil je toch je haar stylen met een warmtebron? gebruik dan een product wat je haar tegen de hitte van de bron beschermd. Gebruik om het haar af te werken arganolie. Deze olie is in zowel vochtig als droog haar te gebruiken.

€22,50 te bestellen in de webshop

Wat is jou ultieme haarverzorgings tip voor de zomer??

Geen opmerkingen:

Een reactie posten